Viszlát LAYERING!

Emlékszünk még a 20 ezres sorokra egy évvel ezelőtt? A Blizzard a hatalmas tömeget a Layering opcióval orvosolta. Ez röviden azt jelenti, hogy egy adott szerveren több multiverzum fut és ha egy partyba kerülünk, akkor azonos “layerre” dob a játék. Ezzel az opcióval sikerült elkerülni a sorokat.

3 napja viszont jött a hivatalos bejelentés, hogy a szerverek US és EU régión belül, ismét layering nélkül működnek tovább. Emellé pedig határozatlan időre beszüntetik a karakter transzfert is a high populációs szerverekre.

Rengeteg játékosnak már az elejétől kezdve nem tetszett a layering fogalma, de voltak, akik okosan hasznot húztak inkább belőle a gyorsabb bánya és virág spawnok miatt. Viszont a layering eltörlését követően a nagyobb populációs szervereken ismét sorok alakultak ki.

A Blizzard még nem reagált, hogy vissza teszik a layereket, vagy sem.

A saját véleményem szerint nem a layering volt a probléma hanem, hogy a Blizzard ekkora tömegeknek adta meg a lehetőséget arra, hogy azonos szerveren kezdhessenek karaktereket. Ha lett volna mindegyiken egy limit, amit egy layer elbír, most nem lenne ez a helyzet. A ti szervereteken voltak hasonló várakozási idők az elmúlt napokban?

Még mindig pörögnek a Classic streamek nálam:
https://www.twitch.tv/westenofficial

Vélemény, hozzászólás?