Minden amit tudni akartál a Magyar HotS ligáról!

Kedves Játékos/Néző!

A Rising Challenge liga múltja 2017 telére nyúlik vissza, ahol még HotSRising néven futott és egy naposak voltak sokkal kisebb pénznyereménnyel és kevesebb csapattal. Idén vettük a bátorságot, hogy ligaszintre emeljük az egy-két napos bajnokságokat. Idén már lement az első, ami rekord csapatszámot és érdeklődést hozott magával, nem akármilyen döntő hangulattal Budapestről. Emiatt éreztük már az első végén, hogy ez nem lehet az utolsó, még egynek kell még jönnie idén.

Ezekkel a gondolatokkal indul el a héten a második megmérettetés, Magyarország egyetlen kompetitív Heroes of the Storm ligája!

Egy kicsit a felépítésről, hogy mindenkinek tiszta legyen a dolog.

20 csapattal indulunk el, ezeket a csapatokat 4 db 5 fős csoportra osztottuk, ahol minden csapat játszik minden csapattal egy alkalommal. Ami fontos, hogy minden csoportkör párharcai bo2 formulában történnek, minden megnyert map 1 pontot jelent a csapatoknak, tehát az eredmény akár 1-1 is lehet.

A csoportkörök 5 héten át tartanak, amit a rájátszás hete követ majd. Minden csoportból az első 3 helyezett fog bekerülni , ami egy úgynevezett “Double Elimination Bracket” szabályai szerint fog zajlani az előző ligához hasonlóan, ezen meccsek pedig Bo3 szériában pörögnek le. A csoportelsők, más csoport második helyezettjeivel küzdenek majd meg a felsőágon, a csoport harmadik csapatai pedig egymás ellen az alsóágon kezdik a menetelést. Ha kialakul a döntő összecsapás (Bo5) azt pedig a MondoCon színpadán játssza le a két együttes.

Mérkőzés hét leosztásai:

1. hét 1. párharc – szeptember 10-16
2.hét 2. párharc – szeptember 17-23
3.hét 3. párharc – szeptember 24-30
4-5. hét egyben 4-5. párharcokkal – Október 1-7

A csoportmeccseiteket egy héten belül bármikor lejátszhatjátok, ki lehet tolni következő hét hétfőig.

Rájátszás hete Október – 8-14 Szombat és Vasárnap 18:00 ( Azért kell két napra osztani mert elég sok mérkőzés lesz ezen a napon)

Döntő – Október 21 MondoCon nagyszínpad.

Fontos, hogy olvassátok a Discordot, itt tudjátok felkeresni ellenfeleiteket, ezért is kértük be mindenkitől a discord és bnet elérhetőségeit. A vasárnapi élő adásra pedig jelentkezni az adminoknál kell, ha lehet napokkal előtte, hogy tudjunk készülni rá.

Néhány apróbb infó, minden csapatban csak 6 fő játszhat (aki szeretne és 5 fővel rendelkezik annaka héten van még ideje nevezni +1 főt) csere lehetőség a liga alatt nincs, ha egy csapat emberhiánnyal küzd, akkor kiesik a ligáról. Minden játékos csak a saját accountján játszhat, ha tudomást szerzünk arról, hogy valaki más fiókjával játszik azonnali kizárást eredményez a teljes csapatnak.

Nyeremény elosztása még folyamatban, hiszen bővülhet a keret.

Bármilyen kérdés merülne fel, használjátok a discordot kommunikációs csatornaként. Replayeket pedig az Westen@rising-challenge.hu címre várjuk, megnevezve a párharcot, melyik csoport. ( A győztes dolga a replayek elküldése)

Mindenkinek sok szerencsét és jó szórakozást.

Vélemény, hozzászólás?