Szökés ezüst módra!

Üdvözöllek tryharder HotS Gamer 🙂

Röviden ha még nem hallottad, volna miért is indult el ez a kihívás sorozat:

Évek óta foglalkozom a játékkal és annak közösségével, viszont visszatérő panasz az, hogy kisebb rangokból egyszerűen nem lehet kijutni, mert “LEHETETLEN“.
Emiatt vettem a bátorságot és kezdtem bele az első Bronze Challenge adásomba. Mivel tudjuk jól, hogy ez sikerült, így vettem a bátorságot és tovább gondoltam a kihívást egy újabb szintre: Silver 5 to Gold 5!

Kezdjünk is bele:

Az előző sikeres kihívás után, kicsit féltem attól, hogy most kudarcot vallok a sok nézőm és azok előtt akik hittek bennem. Ezt emiatt három naposra szerveztem. Mit ne mondjak az első nap roppant rosszul sült el, sokakban elillanhatott a hit, de az igazat megvallva bennem is megtört valami és kezdett az agyamban egy gondolat megfogalmazódni:
“Ezt lehetetlen lehozni, hiszen itt mindenki szörnyű rossz.”

A második nap remekül nyitottam és Silver 5 szintről Silver 3 980 pontig meneteltünk, majd jött a neheze… Az a bizonyos utolsó nap a hétvégével fűszerezve nem éppen érkezett egy sétagaloppnak. Minden nehezítő tényező ellenére egyetlen vereséggel zártam az utolsó a napot, és végül 39 győzelem és 14 vereséggel, de teljesítettem a kihívást. Nem lehetetlen tehát ezüstből aranyig menetelni ha van egy kis időnk játszani egy adott héten.

A játékok közben:

Itt már felfedezhetőek voltak a flamerek, AFK játékosok és a leaverek is, nem egy vereség azon ment el, hogy valaki végig szidta a többieket, avagy kilépett, esetleg a középső ösvényen állva figyelte, hogyan bukik el a másik négy társa az objektíven. Kicsit hiányoltam a győzni akarást az ezüst játékosokból, míg ha olvastad előző cikkemet, akkor tudod jól, hogy a bronzosokban erőteljesen ott volt ez a fajta akaraterő. Olyan érzésem volt mintha nem is érdekelné őket a végeredmény, csak éppen beugrottak játszani egy jót, vagy éppen egy rosszat és itt akarják kiadni magukból a feszkót. Hamar rá kellett jöjjek, ezt is vagy lehozom egyedül, vagy nem fog sikerülni három napon belül.

Játszott hőseim:

Közel 20 játékomba tellett, mire rájöttem melyek azok a hősök ezen a szinten amikben megvan a CarryFaktor, legalábbis az én számomra.

 • Azmodan: Vele toltam le a legtöbb meccset, csupán egyszer vesztettem és 14 alkalommal nyertem vele.
 • Rehgar: Ha gyógyító kellett, akkor mindig ő rá esett a választás, voltak olyan szituációk, amikor annyira egyedül voltam, hogy a Bloodlust segítette győzelmemet.
 • Johanna: Amikor tank pozíció maradt utoljára, minden esetben őt kerestem, jól bírja könnyedén követik le a berohanásaimat és rendelkezik vakítással és bénítással is.
 • Valla és Keal’thas: Voltak meccsek ahol ha távolsági sebző hős kellett, akkor velük aprítottam.

Meglátásaim és tippjeim silver mellé:

 1. Továbbra se dühödj be a chaten, a gép előtt ordibálhatsz ha nem bírod a feszültséget, de a chaten sose ragelj ki, mert azonnal a felére csökken a nyerési esélyetek.
 2. Sose ülj le úgy játszani, ha nem tudsz kellőképpen odafigyelni.
 3. Használj pinget, ha kell többet, igyekezz egy helyre terelni a játékostársaidat, még ha nem is az a legjobb helyzet és döntés, de legalább együtt vagytok!
 4. A draft során érdemes elkérned azt a hőst amivel játszani szeretnél, ne bízd másra magad.
 5. Ezen a szinten, amit anno bronzban nem láttam, senkit sem érdekel az, ha elveszítik a tapasztalati pontot egy egy ösvényről, olyan hősökkel próbálj meg játszani akik nagyon hamar képesek egyik helyről a másikra érkezni, így olyan mennyiségű XP-hez juttatod csapatod, hogy percek alatt több szintre nő az előnyötök.
 6. A kempeket sose felejtsd el, az egyik lételeme a játéknak és az ellenfeleid ezeket kis százalékban fogják elhozni.
 7. Nincs olyan játék amit ne lehetne megnyerni, teljesen mindegy mekkora hátránnyal is rendelkeztek.
 8. Szintén igaz, ha észreveszed melyik azaz ellenfél játékos aki kicsit kiemelkedőbb a többieknél, akkor mindenképp őt kellene kiszedni a játékból.
 9. Ha teljesen felment a pumpa, pihenj kicsit, mert mindketten tudjuk, hogy onnan már nincs feljebb jutás 🙂

Elkészült a három nap összefoglaló klippvideója, amiket ti vágtatok ki és a legtöbben néztetek meg, innen is köszönöm Kecskés Ádám barátomnak az odaadó segítségét emiatt:

A héten folytatás:
Gold 5 – Platina 5
Péntek :     17:00
Szombat:   16:00
Vasárnap: 16:00

Ha szeretnél még okosságokat a játékkal kapcsolatban, nézz körül az oldalon, kövess Facebookon, vagy nézz be élőben:

Vélemény, hozzászólás?