Fény a bronz végén…

Szia Kedves bronzból kijutni vágyó Olvasó!

Röviden rólam ha még nem ismernél:

Több ezer rangsorolt mérkőzésen vagyok túl a játékban, többnyire Diamond és Mester fokozaton zártam minden szezon végét. Régi probléma már a nézőimnél és a Facebook csoportban, hogy sokatok beragadt egy adott szinten, legtöbbjük bronzban sajnos, ahonnan képtelenek kijutni. Ekkor támadt az a “zseniális” ötletem, hogy szerzek egy bronz 5 szinten állomásozó fiókot valakitől és élő streamben bemutatom nektek, hogy van e esélyem ezüst szintbe való feljutni, avagy ez egy lehetetlen küldetés, mint ahogy sokan panaszkodtak rá.

Kezdjünk is bele:

A kihívás úgy szólt, hogy két napom van arra, hogy Bronz 5 szintről Ezüst 5 szintre húzzam fel a fiókot. Kicsit lehetetlennek tűnik tudom, de szeretem a kihívásokat. Bátran állíthatom, szinte senki sem hitt abban, talán még jómagam sem, hogy ez teljesíthető lehet. A fiók amit kaptam [Innen köszönöm Gibbinek] elég korlátozott számú hősöket tartalmazott, de minden szerepkörből találtam arra megfelelő hősöket, hogy zökkenőmentesen tudjak választani bármi is kellene a csapatnak.

A játékok közben:

Őszintén?
Goromba emberekre, trollokra, folyamatos halálokra és AFK játékosokra számítottam, de ami fogadott az számomra meglepetés volt. Mindenki nagyon barátságosnak bizonyult, sokat chateltek a játékosok, meglepően sok volt a ping és kifejezetten kevés volt az egymás felé irányuló bunkó és negatív kommentár. Már a draftolás is teljesen más mentalitással ment, mint nagyobb rangban, sokkal nagyobb volt bennük a nyerni akarás. Összességében pozitívan csalódtam a bronz ligásokban.

A várva várt eredmény:

Végül, betartván a két előre kiírt napot, 26 győzelemmel és csupán 1 vereséggel zártuk a kihívást, így bátran kijelenthetem, hogy felülmúltam az elvárásaimat. Roppant boldog és hálás vagyok, hogy sikerült, de nagy köszönettel tartozok a nézőknek akik több mint 140, már már tömegnek számító számmal szurkolták végig a teljes adást. A végén történő adományokról és cheerekről pedig ne is beszéljünk, innen is köszönöm nekik. <3

Meglátásaim és tippjeim a bronzból kijutni vágyóknak:

Nem szentírás lesz amit most megosztok veletek, csupán a saját meglátásaim és tapasztalataimból származó saját gondolatok.

 • Légy pozitív és kipihent ha van rá lehetőséged, minden rangsorolt mérkőzésed előtt és közben.
 • Már a draftolás során vedd fel a kapcsolatot a többiekkel, kérdezd meg őket milyen napjuk van, ki mivel szeretne játszani, esetleg javasolj egy kitiltani való hőst is.
 • Jómagam, mivel mostanában elég Flex (szinte mindent játszó játékos lettem) igyekezz a csapat kedvére járni és töltsd ki az üres tank vagy támogató pozíciókat, de javaslom a sebző (Carryfaktor) hősöket, ha az első három választóban benne vagy.
 • Sose bántsd a többieket ha valami rosszul sül el a játék során, igyekezz megállítani ha egymást bántják és mindig dicsérd meg ha valaki valami szép akciót csinál.
 • Figyeld meg ki a jobb játékos az ellenfél csapatban és próbáld meg neki megnehezíteni a játékát, jobb esetben hatástalanítani őt.
 • Igyekezz mindig hasznosan tölteni minden másodperced míg életben vagy, mindig van egy üres tábor (Camp) amit el lehet hozni, mindig van egy teljes minion wave a közelben ami kellő mennyiségű tapasztalati pontot ad a csapatnak.
 • Ezen a szinten, de ez feljebb is igaz, érdemes a csapattal együtt mozogni, hiszen ők befognak menni 4v5 szituációba is, méghozzá gondolkodás nélkül. Ha úgy gondolod, hogy nem a harc a legjobb ötlet, még mindig jobb egy 5v5, mint egy 4v5.
 • Elengedhetetlen a chatelés a többiekkel és a megfelelő pingek használata, mindig jelezd merre mész és mik a terveid.
 • Talent hátrányban sose csatázz ha teheted. Persze vannak kivételek, de az esetek nagy részében, javaslom ezek szituációk elkerülését. Ezeket is próbáld jelezni a többieknek.
 • Soha ne add fel, ez a játék a nagy visszatérések játéka, még ha nagyobb szinthátrányban vagytok akkor is van remény.
 • Ami talán a legfontosabb a végére, hogy nem hibázhatsz túl sokat, szinte minden játékban neked kell lenned a vezéregyéniségnek, utat mutatni és irányítani a játékot és a csapatot, akár tetszik akár nem.
 • Ha teljesen kiégtél, akkor tarts egy kis szünetet, abból baj még nem született.

Milyen hősöket játszottam?

 • Tank: E.T.C – Johanna – Arthas
 • Support: Rehgar
 • Assasin: Greymane – Valla – Genji – Illidan
 • Specialist: Egy ilyen szerepkört betöltő hőssel sem játszottam a 27 játék alatt. De ha javasolnom kellene valakit, akkor Zagara és Sylvanas jutna az eszembe. Legyetek óvatosak velük, a sok push közben, könnyedén hátba támadhatnak titeket.

Érdekel a véleményed, avagy oszd meg velem ha sikereket érsz el a közeljövőben:

Szívesen várom a visszajelzéseiteket és a sok kérdést, ha akad persze.

Ha lemaradtál volna az adásokról itt visszanézheted:

 ELSŐ NAP

MÁSODIK NAP

Nézz körül nyugodtan az oldalon. December végén indítottam el. Szeretném átadni a tapasztalataimat, mindenkinek aki ilyesfajta dolgokra vevő és szeretne fejlődni. Folyamatosan, ahogy időm engedni, igyekszem tartalmakat gyártani nektek.

Köszönöm:

Westen

 

Ha szeretnél még okosságokat a játékkal kapcsolatban, nézz körül az oldalon, kövess Facebookon, vagy nézz be élőben:

Nézd meg WestenOfficial élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

TETSZETT? KÖVESS A FACEBOOK-ON!

Vélemény, hozzászólás?