Shadow Priest 3.0 változtatások – Shadowlands beta

Bevallom őszintén, magam is elgondolkodtam, hogy otthagyom a papot és más class után nézek, ha megjelenik a Shadowlands, pedig WOD óta a shadow a kedvenc classom. Ha követted az SL alhpa és béta frissítéseit, akkor bizonyára hallottad, hogy többször is újragondolta a Blizzard a shadowpap működési elvét. Az első elképzelésük nem volt igazán meggyőző, szinte semmit nem változott volna a BFA-s önmagához képest. A közösség közben rengeteget panaszkodott a fórumokon, hogy ez így nem maradhat. Ezek után jött a Devouring Plague és az 50 sanity cost, ami teljesen tönkre tette a Void formon belüli létet, tehát csak mégrosszabbra fordult a helyzet.

A Blizzard isteneinek hála, a múlt héten viszont, egy harmadik átdolgozást és rengeteg új talentet kapott a shadow, ami szerintem egy teljesen új classt és játékélményt eredményezhet.

A Voidform eddig fixen használható volt, ha elértünk egy bizonyos insanity töltöttséget, majd mindaddig a formban maradtunk, míg a insanity le nem járt. Nos, ezentúl a Voidform 90 insanity után használható el és 15 másodpercig tart, eközben ugyanúgy használható a Void bolt, mint régebben volt. Emellé másfél perc CD járul.

A Devouring Plague az előre tervezett 21 másodperc debuff idejéről 6 másodpercre csökkent, emiatt nagyobb lesz a burst értéke, viszont PvP talentből kapott extra 6 másodpercet (Lasting Plague), feltéve ha ezt az opciót választjuk.

Kaptunk egy új passzív képességet, a Dark Thoughts-t. Ennek a lényege, hogy a Mind Flay és Mind Sear kap 2% esélyt arra, hogy a Mind Blast képességünk instant legyen. Ez 5 alkalommal stackelhető fel. A beteg dolog az egészben, hogy ezen képességek használata közben is fogjuk tudni használni a Mind Blasteket.

Talent változtatások pedig a következők:

Level 15:
Shadowy Insight – eltávolítva
Shadow Word: Void – eltávolítva
Death and Madness – már itt érhető el
Új: Unfurling Darkness – A Vampiric Touch kasztolása után a következő Vampiric Touch képesség azonnal 155%-ot sebez. Ez az effect minden 15 másodperc után elérhető.

Level 40:
Új: Psychic Link – Mind Blast 60% sebzést oszt ki minden célpontra, akin van Vampiric Touch. Ez elérhető volt a PvP talentek között a BFA idején.

Level 45:
Lingering Insanity – eltávolítva
Dark Void – eltávolítva
Új: Damnation – Azonnal, semmilyen resourcet használva feldotolja az ellenfeleinket a Shadow World Pain, Vampiric Touch és Devouring Plague képességeinkkel. 45 másodperc CD.
Void Torrent – Használata közben már nem áll le az insanity töltöttségünk, viszont újra frissíti a már fentlévő dotjainkat.
Új képesség: Searing Nightmare – Mindenkit azonnal sebez a célpontunk körül és Shadow Word: Paint tesz rájuk, ha a célponton már van Pain, akkor duplát sebez rá. A képesség, Mind Flay és Mind Sear közben is használható.

Level 50:
Dark Ascension – eltávolítva
Legacy of the Void – átalakítva: A Voidformunk régi működését kapja meg.
Surrender to Madness – 90 másodperces CD csökkenés.
Új: Ancient Madness – Amikor Voidformba érkezünk, extra 30% crit esélyt kapunk 15 másodpercig. Ez minden 2 másodperc után 2%-al csökken.

Összegezve az egészet, a shadow lehet az egyik legkedveltebb caster DPS, már ha le nem nerfelik az első patchben. Kifejezetten megjött a kedvem és alig várom, hogy ezt a teljesen újragondolt shadow papot üzhessem Shadowlands mezein.

Élő WoW streamek, majdnem minden nap:
https://www.twitch.tv/westenofficial

Vélemény, hozzászólás?