Division S – Ez lehet a Heroes eSport utolsó zászlóshajója?

A Heroes Lounge sokatok számára ismerős lehet. Ők azok, akik évek óta lehetőséget biztosítanak az amatőr HotS játékosok számára, hogy megtapasztalhassák milyen is a kompetitív játékélmény egy rendezett környezetben.

Idén viszont nagy fába vágták a fejszéjüket, ugyanis a Heroes Global Championship (HGC) megszűnése és a Blizzard eSport részleg bezárása után úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy olyan ligát, ahol a még megmaradt profi játékosok számára hétről hétre megmérettetéseket biztosítanak.

Februárban tehát megszületett a Division S névre keresztelt európai és amerikai profi liga. A koncepciót teljesen a HGC alapjaira építették fel.

Februárban indultak a selejtezők, majd márciusra a legjobb 8 csapat helyett kapott a ligában. Persze az első szezon után a a Crucible keretein belül kieshet és majd a helyére bejuthat a selejtezőkön keresztül más csapat.

A bejutott 8 EU csapat:

  1. Granit Gaming
  2. La French Team
  3. Nothing Left
  4. Washed Up
  5. Wind & Rain
  6. Team Russia
  7. Divine Vendetta
  8. GO Next

A liga márciusban már elindult, két fordulót lejátszottak a csapatok.

Hatalmas tisztelet a szervező gárdának, hogy nem hagyták a legnehezebb időkben sem magára a játékot és előálltak ezzel a komoly ötlettel.

A 3. forduló április 1-7. között zajlik. Amit több nyelven is lehet követni. A liga mellé azonnal Khaldor is beállt, aki a Blizzard eSport csapattal dolgozott és alap helye volt a kommentátorok között. A versenyt ő maga is a saját csatornáján közvetíti angol nyelven.

Visszatérésem után jómagam is úgy gondoltam, hogy közvetíteni fogom ezen mérkőzéseket történéseit hétről hétre.

A 3. forduló első összecsapását már magyarul is követhetitek!

Nothing Left vs. Washed Up – Bo5.
Hétfő azaz ma este 18:00.

Egyébként minden infót itt elérsz a ligával kapcsolatban. Hetente 4 mérkőzés várható. Szerdán készülhettek még kettőre, este 7 és 9 órától.
Jó szurkolást. 🙂

Ha érdekelnek még a játékkal kapcsolatos tartalmak:

Vélemény, hozzászólás?