Rising Challenge Döntő Összefoglaló

Üdv Kedves Olvasó!

Egy igazán hosszú két hónapon van túl a hazai Heroes of the Storm közösség, ugyanis Április 22-én ért véget a Rising Challenge.

De ne szaladjunk annyira, kezdjük az elején.

Egy átlagos nap üzenet érkezett a közösségi oldalamra, amire azért ritkán van példa. Kíváncsian nyitottam meg, mindig nagyon izgatottan várom ki is az és mit szeretne tőlem.

Zsigri Zoltán üzenete fogadott, alias superr0x. Az üzenet tartalma nem volt nekem újdonság, sokan kerestek már fel “tervekkel” de sosem lett belőlük semmi, hiszen mindenki egyoldalúan tőlem várta a csodát, bármiről is volt szó.

Röviden arról szólt a dolog, hogy kellene csinálni egy ligát és ebben neki már kész koncepciói vannak. Szerencséje volt, hiszen régen is gondolkodtam liga rendszerben, hogy a HotSRising-ot egy nagyobb szintre emeljük, de az ő eltökéltsége és az én több éves háttér tapasztalatom adta meg ennek a löketet, hogy ebbe belevághassunk. Igyekeztem azonnal egy élő találkozást erőltetni amire rövid időn belül sor is került, hogy át tudjuk beszélni az tartópilléreit a tervezett ligának.

Sosem gondoltam, hogy találkozok magamon kívül még egy olyan sráccal aki ennyire komolyan veszi ennek a közösségnek a sorsát és képes tenni is érte. Két hetünkbe telt eltervezni mindent, a nyakunkon volt a regisztráció megnyitási dátuma is.  A díjazást illetően nem kellett aggódnunk, hiszen Zoli önerőből finanszírozta a készpénz összeget, de későbbiekben sikerült az iPon csapatát és a Meex gárdáját is magunk mellé állítani, a döntő helyszínről pedig az Infinity eSport Bár gondoskodott.

Február vége felé indult a nevezés és március eleje volt a jelentkezés határideje. Úgy voltam vele, ha 8 fix csapat végig játssza az egészet, már nyertünk és egy színvonalas ligát vezényelhetünk le. De bátran kijelenthetem, a teljes közösséget meglepetésként érte, hogy a jelentkezés lezárását követően 25 csapattal büszkélkedett a még el nem startolt első hazai HotS Liga!

Ment az agyalás, hogyan is osszuk el a csapatokat, hogy senki se érezze magát rosszul, de végül a 4 csoportos elosztás mellett döntöttünk. 5 héten keresztül tartottak a csoportmérkőzések online, és minden csoportból az első 3 csapat juthatott tovább az úgy nevezett Playoff, azaz Rájátszás fázisában, ahol dupla kiesős rendszerben folytatták a csatát. Végül meg lett az a 4 döntős csapat aki megnyerte a kijutást az élő döntő helyszínére és bizonyíthatott face to face a nagyközönség előtt.
A döntős csapatok: Nice Gaming, Dust in Hoffman, Aware Pro, One Trick Ponies.

Napokkal a döntő előtt, már kimentünk felmérni a terepet, hogy ne az adott napon ütközzünk problémákba. Izgatottan vártam, hogy élőben lehessek része ennek az egésznek, találkozhassak a játékosokkal és azokkal a nézőkkel akik kilátogattak a helyszínre, hogy onnan szurkolják végig az estét. Fontos megjegyezni, hogy a közösségnek idehaza ilyenben még nem nagyon volt része, emiatt is örültem nagyon, hogy megrendezhettük ezt az eseményt Budapesten.

Persze minden kicsit késve indult és én aznapra még beteg is lettem, de igyekeztünk tartani az időbeli lépést a tervezettel, bár tudjuk jól, élőben mindig jönnek olyan problémák amikre nem lehet felkészülni. Összességében a helyszíni hangulat hibátlanra sikerült és teljesen át lehetett érezni, minden egyes harc fontosságát. Sőt… minden egyes gank-nél és kill-nél ment a beüvöltözés, a drukkolás, hihetetlen hangulatot teremtettek a helyszínen lévő emberek. Bánhatja az aki nem tudott eljönni! 🙂

A Rising Challenge győztese végül a:
1. Nice Gaming |karci, Niubi, Fana, theHydra, Zorden, Neverforget|


Második helyen a:
2. Dust in Hoffman |Stark, Dobos, Naggab, Nutey, Tolnai|


A dobogón harmadik helyet a:
3. One Trick Ponies |OmnyA, Tiber, Dynamite, Ghost, WookieHentes|


Ha dobogós helyezésig nem is, de a negyedik helyet megszerző:
4. Aware Pro |Kari, Gorgenn, Badboyscry, Arthi, Unrealxqt, RiCkSaNcHeZ|

Gratulálok nekik és a többi jelentkező csapatnak is, mindannyian közösen járultunk hozzá ahhoz, hogy ez a liga létrejöhetett.

Az egész rendezvény ideje alatt telt ház volt a helyszínen, a versenyek után egy maréknyi ember még zárásig maradt és társalgott egymással. Sőt ezen felül a ligán 8. helyezést elért csapat a WDivision teljes létszámmal képviseltette magát.

Hatalmas élménnyel gazdagodtunk és nagyon várom a folytatást idén ősszel, bár erről még nem nyilatkozhatok, de minden csapatnak üzenem:

“Megéri gyakorolni és folytatni a közös játékot”

Ajánlom nektek a Noizz.hu összefoglaló interjús videóját az eseményről.

Az iPon csapata pedig összevágott egy szuper videót a történésekről. Nekik is tisztelet!

Aki lemaradt volna a döntő mérkőzéseiről az itt visszanézheti az összes meccset:

Szeretném megköszönni mindenkinek aki részt vett ebben a két hónapos utazásban. Életem egyik legszebb emléke lesz ez és nagyon remélem, hogy mindenki jól érezte magát és szép gondolatokkal tekint majd vissza erre az időszakra.

Valami elindult, alig várom a folytatást…..

Ha érdekelne még élő tartalom a játékkal kapcsolatban akkor itt mindent megtalálsz:

Vélemény, hozzászólás?