Anub’arak: COUNTERPICKS

“Mivel ez a játék annyira összetett és roppant sok a változó a rengeteg lehetőség és hősközreműködés között, így nem lehet leírni olyan anyagokat, amik hibátlanok lennének. Az itteni írásaim csupán útmutatásként szolgálnak a draftok során, olyan játékosoknak akik erre nyitottak.”

Ellenük jó:

Gul’dan – **
Chromie – **
Kael’thas – **

**
Minden olyan hős ellen kiemelkedő aki komolyabb képességi sebzéssel ( spellekkel) igyekszik a legtöbb fájdalmat okozni ellenfeleinek. Ezt a “Nerubian Armor” teszi nagyban lehetővé.

Lt.Morales – Elképesztő nehéz bejutni az ellenfél háta mögé, Anub hősies képességével (Cocoon) szimplán hatástalanítjuk a gyógyítót egy huzamosabb ideig, minden nehézség nélkül.
LiLi – Hasonlóan működjünk ellene is, de mindenképp várjuk ki a gyógyító hősies képességét és az után tegyük bele a Cocoonba.

Jó minden olyan hős ellen, aki valamilyen channeling képességgel rendelkezik:

Genji – Dragonblade
Malthael – Tormented Souls

Ezen képességek elhasználása közben őket is hatástalaníthatjuk és mire lejár a Cocoon vagy kiszedik őt a többiek, addigra nincs több veszély.

Ellenük rossz:

Varian – A shield slam talent miatt, hiába bénítja őt Anub, sebezhetetlen.
Johanna – Ha ők ketten találkoznak egy komolyabb csata közepette, Johanna mérföldekkel jobban bírja tankként mint Anub.
Greymane – Mivel kifejezetten mobilis hősről van szó és óriási sebzéssel rendelkezik, így könnyedén tünteti el akár egyedül is.
Valla – Egy jobb képességű Vallát sosem fog tudni levadászni, hiszen az (E) képességgel van esélye kitérni a találatok elöl.
Tychus – Manapság nem egy közkedvelt választás, de Anub életereje pillanatok alatt a nulla felé fog szaladni ha Tychust engedi sebezni. Hasonlóan rendelkezik egy menekülő (kitérő) képességgel mint Valla.

Velük jó:

Tyrael – Vele együtt alkothatnak egy igazán jó frontvonalat. Pajzsok és mozgási sebesség növelés.
Kerrigen – Mivel Anub két bénítással is rendelkezik, fix pozícióban tartja az áldozatokat, így nem sok nehézsége lesz Kerrinek a saját képességeivel.
Tyrande – El kell dönteni, hogy dupla támogató, vagy még egy harcos csatlakozik Anub mellé, ha az előbbire kerül sor, akkor Tyrande a fő támogató mellett jó választás lehet, hiszen a bénítása eltalálása neki is nehézségeket okoz, de nem akkor ha Anub fix helyen tartja egy darabig az ellenfeleket.
Abathur – Azzal is egyetértünk, hogy nem a sebzéséről híres eme tank hős, de olyan mélységekbe is elér a beugrásaival, hogy egyszerre több embert is elér,így Aba többeket tud egyszerre sebezni és besegít az ellenfelek hatástalanításában. Nem mellesleg a pajzsok amiket rá tesz, szintén kihasználásra kerülnek.

Ide jöhet szintén minden olyan hős aki nagy területen okoz hatalmas mennyiségű sebzést, Anub képességei lehetővé teszik azt,hogy kevésbé kelljen figyelnünk a képességeink célzására és előre fel lehessen készülni. Gondolok itt például: Kael’thas,Kel’thuzad.

+1 tipp:

Anub’araknál létrejön egy extra témakör amit Liminggel együttesen alkotnak:

Anub jó választás Liming ellen, hiszen a bogarai segítségével blokkolja Liming képességeinek célba érését, viszont Ming az egyik leghatékonyabb a hősies lézer képességével Anub Cocoonja ellen az egész játékba, hiszen szinte azonnal leszedhető vele a háló.

 

 

Ha szeretnél még okosságokat a játékkal kapcsolatban, nézz körül az oldalon, kövess Facebookon, vagy nézz be élőben:

Nézd meg WestenOfficial élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

TETSZETT? KÖVESS A FACEBOOK-ON!

Vélemény, hozzászólás?